در نگاه اول عموم مردم تصور می کنند برنامه نویسی تنها یک مهارت سخت فنی (technical skill) است. به همین دلیل است که اکثر توسعه دهندگان و برنامه نویسان تازه کار، اهمیت مهارت های نرم  (soft skill) را دست کم میگیرند و تنها به مهارت های سخت فنی توجه میکنند. اما نادیده گرفتن این مهارت ها می تواند موجب بروز مشکلات زیادی مانند کمبود ارتباط موثر بین اعضای تیم و در نهایت کاهش عملکرد مثبت آنان شود.
در این پست در ابتدا بیان می کنیم چرا مهارت های نرم، حیاتی محسوب می شوند و بعد از آن مهارت های ضروری تر برای یک مهندس نرم افزار را بررسی می کنیم.

 

مهارت های نرم در برنامه نویسی

 

تفاوت مهارت های نرم و سخت چیست؟

زمانی که فرد برنامه نویس برای یک موقعیت شغلی رزومه میفرستد، کارفرما برای تصمیم گیری در مورد استخدام او به هر دو مهارت سخت و نرم توجه می کند.

  • مهارت های نرم بیشتر جنبه ذهنی دارد و به سختی قابل اندازه گیری است. این مهارت ها شامل انعطاف پذیری، مدیریت فکری و تیمی، ارتباط موثر، مدیریت زمان و. است.
  • مهارت های سخت بیشتر جنبه فنی دارد و معمولا درصد بیشتری از رزومه برنامه نویس را شامل می شود مثل مهارت برنامه نویسی، تایپ سریع، کار با سیستم و.

 

چرا مهارت های نرم مهم هستند؟

دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می دهد مهارت های نرم اهمیت کمتری نسبت به مهارت های سخت ندارند و باید به همان اندازه مورد توجه قرار گیرند. در واقع داشتن مهارت های نرم یعنی داشتن ارتباط مثبت و موثر با سایر توسعه دهندگان و اعضای تیم

  • مهارت های نرم به توسعه دهندگان و برنامه نویسان کمک می کند یک شبکه ارتباطی بسیار عالی با متخصصان صنعت برقرار کنند و بتوانند از این طریق پروژه ها و فرصت های شغلی جدید به دست بیاورند یا در زمینه کاری خود راهنمایی کسب کنند.
  • مهارت های نرم در واقع به معنای کار تیمی است. برای شما به عنوان یک برنامه نویس شاید بسیار راحت تر باشد که فقط روی وظایف خود تمرکز کنید و مشکلات برنامه نویسی خود را برطرف کنید. اما توسعه نرم افزار چیزی فراتر از این میطلبد. توسعه نرم افزار در حقیقت یک کار تیمی است و همه اعضای تیم برای رسیدن به هدف و ساخت محصول موردنظر، باید با یکدیگر در ارتباط باشند.
  • و در آخر یکی از مهم ترین دلایلی که مهارت های نرم اهمیت پیدا می کند، نگه داشتن اعضای تیم در کنار یکدیگر برای همکاری های بلندمدت است.

مهارت نرم در برنامه نویسی

 

10 مهارت نرم بسیارمهم که هر توسعه دهنده باید داشته باشد

 

توانایی برقراری ارتباط

  • خوب گوش دهید. مهارت خوب گوش دادن و خوب شنیدن یکی از مهم ترین مهارت های برقراری ارتباط است. تمرین کنید قبل از آن که نظرات خود را در مورد فرایند توسعه محصول یا مشکلات پیش آمده مطرح کنید، ابتدا نظر دیگر افراد تیم را به خوبی بشنوید و تلاش کنید بعد از آن بهترین راه حل را پیدا کنید.
  • حرف دیگران را قطع نکنید. تمرین کنید حتی اگر در زمینه ای اطلاعات کاملی دارید، حرف درست یا نادرست سایر افراد را حین صحبت کردن قطع نکنید.
  • شفاف و واضح صحبت کنید. زمانی که بحث یا اختلاف نظر در مورد روند انجام کار پیش می آید، شما باید بتوانید به آرامی و به صورت شفاف ایده های خود را برای پایان دادن به آن مسئله بیان کنید.
  •  

توانایی حل مسئله

در طول یک پروژه یا قبول کردن یک مسئولیت، بسیار طبیعی است که مشکلات پیش بینی نشده ای اتفاق بیفتد. مهارت حل مسئله به شما کمک میکند مشکلات کار را بدون متوقف کردن کل پروژه، مدیریت کنید.

 

مشارکت فعال در گروه

توانایی مشارکت فعال در گروه یک مهارت است که هریک از اعضای تیم به طور فعال در پایان دادن وظایف، مدیریت پروژه و رسیدن به هدف همکاری می کنند.  همکاری درست افراد احتمال ایجاد محصول بهتر، با ایده های خلاقانه تر و جدیدتر را بسیار بالا می برد.

 

مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری یک مهارت مهم است که توسعه دهندگان و برنامه نویسان را قادر می سازد مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرند و بر اساس آن ها تصمیم بهتری اتخاذ کنند. گرچه بسیار سخت است که قبول کنید انتخاب یا عدم توجه شما به یک مسئله موجب اشتباه شده است ولی باید تمرین کنید اولا مسئولیت ان ها را بپذیرید و سپس از تکرار آن ها جلوگیری کنید.

 

سازگار بودن با محیط و سایر افراد

انطباق دادن خود با شرایط جدید یک مهارت نرم است که هر برنامه نویس یا مدیر پروژه باید بتواند تغییراتی که در محیط و حیطه توسعه محصول ایجاد می شود را مدیریت کند و خود را با آن وفق بدهد. شما به عنوان یک توسعه دهنده باید همواره امادگی لازم برای پیشرفت تکنولوژی چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری را داشته باشید.

 

مهارت های نرم در برنامه نویسی

 

مهارت های زبانی و کلامی

مهارت های کلامی شامل روش صحبت کردن و نوشتن مطالب است. خیلی مهم است که شما بتوانید به صورت شفاف و راحت با مشتریان محصول خود صحبت کنید. همچنین ممکن است شما مشتریانی داشته باشید که زبان طبیعی شما را متوجه نشوند بنابراین باید زبان جدیدی یاد گیرید و بتوانید با انان ارتباط برقرار کنید.

 

اعتماد سازی

جلب اعتماد دیگران مهارتی است که افراد حرفه ای و متخصص را قادر می کند تصمیمات مستقلی در مورد پروژه های خود بگیرند و برای پایان دادن به وظایف خود به بهترین نحو تلاش کنند. در ابتدای کار شاید سخت به نظر برسد که بتوانید اعتماد سایر افراد به ویژه مدیران خود را جلب کنید ولی به مرور زمان که پروژه های بیشتری را با موفقیت به پایان برسانید این اعتمادسازی به طور خودکار اتفاق می افتد.

 

مدیریت زمان

مدیریت زمان یک مهارت نرم است که متناسب با نقشی که در فرایند توسعه نرم افزار دارید، تغییر می کند. به عنوان مثال اگر شما مدیریت پروژه را برعهده داشته باشید، باید وظایف و اعضای تیم را در مدت زمان مشخص مدیریت کنید. یا اگر شما تنها یک توسعه دهنده هستید باید بتوانید زمان خود را برای طراحی، ساخت و افزایش کیفیت نرم افزار مدیریت کنید. در این صورت شما یاد میگیرید کارها و وظایف خود را اولویت بندی کنید و هرکدام را در بازه زمانی مرتبط انجام دهید.

 

توانایی یادگیری به صورت خودآموز

اکثر شرکت های نرم افزاری به دنبال افرادی هستند که بتوانند زبان ها و تکنولوژی های جدید را به طور خودآموز یاد بگیرند و در مواقع لازم راه حل های مناسب ارائه دهند. پس اگر شما تا به حال این کار را شروع نکرده اید، بهتر است خودتان موضوعات جذاب روز را پیدا کنید و با استفاده از منابع و ویدئوهای آموزشی آن ها را یاد بگیرید.

یکی از سایت هایی که همواره در زمینه تکنولوژی و آموزش نرم افزار پیشرو بوده، سایت الگوریتم اول است. شما می توانید با مراجعه به این سایت، آموزش های برنامه نویسی را از بهترین اساتید به صورت آفلاین و آنلاین یاد بگیرید و پس از گذراندن آزمون های دوره، مدرک معتبر دانشگاه شیراز دریافت کنید. این مدرک می تواند به شما در افزایش سطح رزومه تان کمک شایانی کند.

 

توانایی صبور بودن در مواقع بحرانی

فرایند توسعه نرم افزار فرایندی طولانی است . به پایان رساندن پروژه ها، تست و به کارگیری آن ها و اعمال تغییرات لازم در هنگام پشتیبانی، همه و همه فرایندهای زمان بری است که صبر میطلبد. در این گونه مواقع باید به خودتان زمان کافی را بدهید تا بدون استرس اشتباهات و خطاهای پیش آمده را برطرف کنید.

12 کتاب و مرجع آنلاین برای برنامه نویسان در سال 2021 - قسمت اول

به عنوان یک برنامه نویس باید کدام مهارت های نرم (soft skill) خود را افزایش دهیم؟

پایتون بهتر است یا R ؟ کدام زبان برنامه نویسی برای ورود به دنیای علم داده مناسب تر است؟

12 کتاب و مرجع آنلاین برای برنامه نویسان در سال 2021 - قسمت دوم

9 افزونه کاربردی کروم برای طراحان و برنامه نویسان وب

مهارت ,های ,نرم ,  ,یک ,توسعه ,مهارت های ,های نرم ,است که ,خود را ,نرم افزار

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


ariamovie خانه ای دل آموزش کسب و کار اینترنتی novintorangy fencarura آموزش و ترفند کامپیوتر . پی سی سردشت دانلود خلاصه کتاب shabnamekhiale حسین غروی زنگ دانش